Hyppää sisältöön
Usein kysytyt kysymykset Usein kysytyt kysymykset

Kirjautuminen

 

Kirjautuminen

 
Voinko käyttää verkkokirjastoa kirjautumatta?
Voit etsiä aineistoja ja selata sivuja, mutta vain sisään kirjautuneena käyttäjänä voit katsella omia tietojasi, uusia lainojasi ja tehdä varauksia.
 
Miten kirjaudun verkkokirjastoon?
Verkkokirjastoon kirjaudutaan käyttämällä kirjastokortista löytyvää numerosarjaa sekä kirjastossa annettua nelinumeroista tunnuslukua eli PIN-koodia. Jos olet tehnyt käyttäjätunnuksen, niin voit kirjautua myös käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
 
En muista kirjastokorttini tunnuslukua, miten saan sen selville?
Uuden tunnusluvun kirjastokortillesi saat vain käymällä henkilökohtaisesti kirjastossa. Sitä ei anneta puhelimitse eikä sähköpostitse. Otathan mukaan henkilöllisyystodistuksesi.
 
Voinko vaihtaa/miten voin vaihtaa kirjastokortin tunnusluvun?
Kirjastokortin tunnusluvun voit vaihtaa kirjautumisikkunan Omat tiedot-kohdassa valitsemalla kirjastokorttitunnuksen tiedot ja painamalla Vaihda PIN-koodi -painiketta. Tunnusluvun vaihtamiseen tarvitset myös vanhan tunnusluvun eli sinun on muistettava vanha tunnusluku.
 
Miten vaihdan käyttäjätunnukseni?
Käyttäjätunnuksesi voit vaihtaa Omien sivujen kohdassa Omat tiedot. Sinun täytyy kuitenkin muistaa vanha käyttäjätunnuksesi päästäksesi tekemään uuden tunnuksen. Käyttäjätunnuksessa on oltava 2-32 merkkiä. 
 
Olen unohtanut käyttäjätunnukseni. Miten saan sen selville?
Kun kirjaudut sisään verkkokirjastoon kirjastokorttisi numerolla ja tunnusluvullasi, käyttäjätunnuksesi näkyy kirjautumisikkunan yläreunassa, jos olet luonut käyttäjätunnuksen. 
 
Miten voin vaihtaa salasanani?
Salasanasi voit vaihtaa Omien sivujen kohdassa Omat tiedot. 
 
Missä käyttäjätunnus näkyy?
Käyttäjätunnus näkyy kirjoittamissasi arvioissa.
 
 

Lainojen uusinta

Miten pääsen uusimaan omia lainojani?
Voidaksesi uusia lainojasi, sinun pitää olla kirjautuneena sisään verkkokirjastoon. Lainoja pääsee uusimaan kirjautumisikkunan Lainani-kohdasta. Valitse uusittavan teoksen kohdalla oleva ruutu ja paina Uusi lainat- painiketta. Jos haluat uusia kaikki lainasi, valitse lainalistan ylin valintaruutu. Paina Uusi lainat -painiketta, jonka jälkeen saat listan uusituista lainoista sekä niistä, joita ei voinut uusia.
 
Mistä näen, onko lainani uusittavissa?
Jos maksimimäärä uusintoja on tehty tai teokseen on varauksia, lainaa ei pysty uusimaan. Tällöin Lainani-sivulle tulee teoksen tietojen jälkeen ilmoitus Ei uusittavissa. Jos käyttäjä on lainauskiellossa, lainoja ei pysty uusimaan. 
 

Varaaminen

Miten voin varata teoksia verkkokirjastossa?
Voit varata aineistoa, kun olet kirjautunut sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tee haku ja siirry teoksen tietoihin klikkaamalla sen nimeä. Varaus kohdistuu vain siihen teokseen, jonka tiedot ovat avoinna. Yhdellä varauksella ei voi varata saman teoksen eri versioita. Klikkaa Varaa-painiketta. Valitse varaatko teoksen omasta kirjastostasi vai koko Satakunnan alueelta.Valitse noutopaikaksi kirjasto ja toimipaikka, josta haluat varauksen noutaa. Klikkaa Tallenna varaus -painiketta.

Miksi en pysty varaamaan teosta kohdassa Varaukseni?
Varaukseni -sivulla pystyt vain tarkastelemaan jo tekemiäsi varauksia, et varaamaan teoksia. Jos haluat varata teoksen, etsi se tiedonhaun avulla.

 

Oma hylly

Mikä Oma hylly on ja miten se toimii?
Kirjautumattomana käyttäjänä voit siirtää Omaan hyllyyn väliaikaisesti sinua kiinnostavia teostietoja. Tiedot säilyvät kunnes poistut verkkokirjaston sivuilta. Jos olet kirjautuneena sisään verkkokirjastoon, voit tallentaa teostietoja pysyvästi Omaan hyllyyn. Paina tällöin teostietojen jälkeen näkyvää Lisää omaan hyllyyn – painiketta. Teostietoja voi poistaa omasta hyllystä menemällä kohtaan Oma hylly, valitsemalla teostietojen jälkeen olevan ruudun ja painamalla poista.  
 
Miten saan tallennettua teostiedot pysyvästi omaan hyllyyn?
Saat teostiedot tallennettua pysyvästi omaan hyllyyn kirjautumalla verkkokirjastoon kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla
 

Muita kysymyksiä

Voinko maksaa maksujani verkon kautta?
Verkkomaksaminen otettiin Satakirjastoissa käyttöön tammikuussa 2018. Maksaa ei kuitenkaan voi alle euron maksuja tai laskutettua aineistoa
 
Onko verkkokirjastossa uutuushaku? 
Voit hakea uutuuksia menemällä Laajennettuun hakuun ja valitsemalla Uutuudet-pudotusvalikosta ajankohdan, jonka jälkeen ilmestyneitä teoksia haluat tarkastella. Voit myös rajata uutuushakua etsimään uutuuksia esimerkiksi vain tietystä kirjastosta tai aineistolajista. 
 
Miksi en löydä kirjastostani kirjaa, joka verkkokirjaston tietojen mukaan on saatavilla?
Teostietojen yhteydessä näkyy teksti Saatavilla, jos teos on hyllyssä missä tahansa Satakirjastoista. Siirtymällä alemmaksi kohtaan saatavuus, näet onko teos paikalla juuri sinun kirjastossasi.   
 
Miksi en löydä tämän vuoden lehtiä verkkokirjastosta?
Lehtien vuosikertoja on tallennettu eri tavalla tietokantaan. Yleensä riittää, että kirjoittaa hakukenttään lehden nimen sekä vuoden, jolta haluaa varata lehtiä, esimerkiksi Me naiset 2018. Joskus lehden ilmestymisvuodeksi ilmoitetaan ihan joku muu vuosi kun hakemasi vuosi. Tällöin kyseessä on lehden ensimmäinen ilmestymisvuosi. Kun klikkaat lehden auki, sen alta löytyy kuitenkin oikea hakemasi vuosikerta, ja klikkaamalla Plus-merkistä pääset valitsemaan etsimäsi lehden numeron.
 
Voinko nähdä teokset, jotka olen aiemmin lainannut?
Lainahistorian tallentamisen voit kytkeä päälle kirjautumalla verkkokirjastoon ja valitsemalla Omat tiedot. Sen jälkeen Omat tietoni-linkistä pääset rastittamaan Salli lainahistorian kerääminen. Sen jälkeen lainatut teokset näkyvät omassa lainahistoriassasi. Jos et enää halua tallentaa lainahistoriaa, niin poista rasti, jolloin koko lainahistoriasi katoaa.
 
Kieli Kieli