Hyppää sisältöön
 

 

 

  

Kieli Kieli
Tietokannat Tietokannat

Kirjastojen yhteistietokannat

Melinda

Melinda on suomalaisten kirjastojen yhteistietokanta. Se sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, ammattikorkeakoulukirjastojen, yhteiskirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvistä aineistoista. Melindan hakukäyttö on kaikille avointa.

Frank-monihaku

Frank-monihaulla voit hakea lähes kaikkien avointen suomalaisten kirjastojen kirjoja ja muuta aineistoa, myös useasta eri tietokannasta yhtäaikaisesti. Frank-monihaku on vapaassa käytössä.

Artikkelitietokannat

Aleksi

Aleksi on hakupalvelu kotimaisten lehtien sisältöihin.Se on käytettävissä Huittisten, Nakkilan, Porin ja Rauman kirjastoissa.

ARTO on kotimaisten aikakauslehti- ja kirja-artikkelien viitetietoja sisältävä tietokanta.

Media-arkisto

Media-arkisto sisältää kokotekstiartikkeleja Iltalehdestä, Kauppalehdestä, Aamulehdestä, Kainuun Sanomista, Lapin Kansasta, Pohjolan Sanomista ja Satakunnan Kansasta. Artikkeleja on lehdestä riippuen 1990-luvulta alkaen. Media-arkisto on käytettävissä kaikissa Satakirjastoissa.

Lehtitietokannat

eMagz

eMagz-palvelusta löytyy valikoima suomalaisten aikakauslehtien näköispainoksia. Uudet lehdet ovat luettavissa heti niiden ilmestyttyä ja myös lehtien vanhempia numeroita voi lukea. Aikakauslehtien lisäksi palvelusta löytyvät Ilta-Sanomat ja Iltalehti. eMagz on käytettävissä kaikissa Satakirjastojen toimipaikoissa osoitteessa emagz.fi.

ePress

ePress on sähköinen sanomalehtipalvelu, joka tarjoaa käyttäjälleen kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä. Lehdet ovat digitaalisina näköisversioina, täysin samassa muodossa kuin  painetut lehdet. ePress on käytettävissä kaikissa Satakirjastojen toimipaikoissa osoitteessa www.epress.fi.

PressReader

PressReaderissa on laaja valikoima sanoma- ja aikakauslehtiä eri puolilta maailmaa. Lehdet ovat näköisversioita ja luettavissa heti niiden ilmestyttyä. PressReader on käytettävissä Porin kirjastoissa sekä myös muualta kirjautumalla Porin kirjastokortin numerolla osoitteessa library.pressdisplay.com. Mobiililaitteelle asennettavan PressReader-sovelluksen avulla lehtiä voi ladata myöhemmin luettavaksi.

Zinio

Zinio tarjoaa lähes viisikymmentä englanninkielistä aikakauslehteä näköisversioina.  Lehtiä voi ladata luettavaksi myös kirjaston ulkopuolella ja ne ovat käytettävissä niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin. Ladattuja lehtiä voi lukea myös ilman verkkoyhteyttä.

Satakunnassa tämä palvelu on käytössä 13 kunnan kirjastoissa. Zinion e-lehtiä tarjoavat Eura, Harjavalta, Huittinen, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pori, Pomarkku, Säkylä ja Ulvila. Näiden kuntien kirjastokorteilla tai kirjastojen tiloissa asiakas pystyy luomaan oman tunnuksen, jolla e-lehtiä pystyy lukemaan ja tallentamaan myöhempää käyttöä varten.

Satakirjastojen e-lehtikokoelma on nähtävissä osoitteessa rbdigital.com/sata.

Ohjeita Zinio e-lehtipalvelun käyttöön.

 

Musiikkitietokannat

Naxos Music Library

Naxos Music Library on musiikinkuuntelupalvelu, jossa on kuunneltavissa suuri valikoima lähinnä klassista musiikkia. Naxosta voit kuunnella kirjautumalla sisään Satakirjastojen kirjastokortin tunnuksella. Palvelua voi käyttää samanaikaisesti 8 kuuntelijaa. Muista kirjautua ulos palvelusta, kun lopetat kuuntelun.
 

Naxos Music Library Jazz

Naxos Music Library Jazz on jazzmusiikin kuuntelupalvelu, jota voi käyttää kirjautumalla Satakirjastojen kirjastokortilla. Palvelua voi käyttää samanaikaisesti 8 kuuntelijaa. 

 

Hakuohjeet

Usein kysytyt kysymykset

Lähetä palautetta