Hyppää sisältöön
Satakirjastojen rekisteriseloste Satakirjastojen rekisteriseloste

Henkilötietolain (523/99) 10§ mukainen rekisteriseloste henkilötietojen keräämisestä kirjastojärjestelmään.

1. Rekisterin nimi

Satakirjastot-yhteisjärjestelmään kuuluvien kirjastojen asiakasrekisteri.

2. Rekisterin ylläpitäjät

Euran kunnankirjasto, Satakunnankatu 33, 27510 Eura
Eurajoen kunnankirjasto, Weener-tie 1, 27100 Eurajoki
Harjavallan kaupunginkirjasto, Myllykatu 1, 29200 Harjavalta
Honkajoen kunnankirjasto, Puistotie 6, 38950 Honkajoki
Huittisten kaupunginkirjasto, Lauttakylänkatu 26, 32700 Huittinen
Jämijärven kunnankirjasto, Koulutie 2, 38800 Jämijärvi
Kankaanpään kaupunginkirjasto, Kangasmoisionkatu 1, 38701 Kankaanpää
Karvian kunnankirjasto, Tyyni Tuulion katu 10, 39930 Karvia
Kokemäen kaupunginkirjasto, Haapionkatu 13, 32800 Kokemäki
Merikarvian kunnankirjasto, Koulutie 3, 29900 Merikarvia
Nakkilan kunnankirjasto, Porintie 9, 29250 Nakkila
Pomarkun kunnankirjasto, 29630 Pomarkku
Porin kaupunginkirjasto – Satakunnan maakuntakirjasto, PL 200, 28101 Pori
Rauman kaupunginkirjasto, PL 292, 26101 Rauma
Siikaisten kunnankirjasto, PL 14, 29811 Siikainen
Säkylän kunnankirjasto, Sivarinkuja 6, 27800 Säkylä
Ulvilan kaupunginkirjasto, Koulukuja 2, 28400 Ulvila

3. Rekisterin yhteyshenkilö ja yhteystiedot:

Kirjastotoimenjohtaja Sarianna Koivisto, puh. 044 422 4832
Euran kunnankirjasto, Satakunnankatu 33, 27510 Eura

Kirjastotoimenjohtaja Helena Kuivasniemi-Lehti, puh.044 4312 523
Eurajoen kunnankirjasto, Weener-tie 1, 27100 Eurajoki

Kirjastotoimenjohtaja Satu Soppela-Hyle, puh. 044 432 5337
Harjavallan kaupunginkirjasto, Myllykatu 1, 29200 Harjavalta

Kirjastonhoitaja Minna Hautaluoma, puh. 050 577 5223
Honkajoen kunnankirjasto, Puistotie 6, 38950 Honkajoki

Kirjastotoimenjohtaja Marjut Tiisala, puh. 02 560 4323
Huittisten kaupunginkirjasto, Lauttakylänkatu 26, 32700 Huittinen

Kirjastonjohtaja Riitta Kantonen, puh. 050 572 1708
Jämijärven kunnankirjasto, Koulutie 2, 38800 Jämijärvi

Kirjastotoimenjohtaja Aini Lähteenmäki, puh. 02 577 2422
Kankaanpään kaupunginkirjasto, Kangasmoisionkatu 1, 38701 Kankaanpää

Karvian kunnankirjasto, Tyyni Tuulion katu 10, 39930 Karvia

Kirjastonjohtaja Suvi Vilenius, puh. 040 488 6176
Kokemäen kaupunginkirjasto, Haapionkatu 13, 32800 Kokemäki

Vs. sivistysjohtaja Jari Kosma, puh. 044 7246 321
Merikarvian kunnankirjasto, Koulutie 3, 29900 Merikarvia

Nakkilan kunnankirjasto, Porintie 9, 29250 Nakkila

Kirjastonhoitaja Elena Iso-Oja, puh. 044 550 5642
Pomarkun kunnankirjasto, 29630 Pomarkku

Kirjastotoimenjohtaja Asko Hursti, puh. 044 701 5829
Porin kaupunginkirjasto – Satakunnan maakuntakirjasto, Gallen-Kallelankatu 12, PL 200, 28101 Pori

Kirjastopalveluiden johtaja Karri Hara, puh. 02 834 4530
Rauman kaupunginkirjasto, PL 292, 26101 Rauma

Kirjastosihteeri Katri-Helena Saarinen-Holappa, puh. 044 720 1039
Siikaisten kunnankirjasto, Kankaanpääntie 2, 29810 Siikainen

Kirjastotoimenjohtaja Sarianna Koivisto, puh. 044 2910 253
Säkylän kunnankirjasto, Sivarinkuja 6, 27800 Säkylä

Kirjastotoimenjohtaja Johanna Jyrkinen, puh. 0400 134 822
Ulvilan kaupunginkirjasto, Koulukuja 2, 28400 Ulvila

4. Rekisterin käyttötarkoitus

Kirjastot käyttävät rekisteriä lainauksenvalvontaan, maksujen perintään ja tilastointiin. Asiakasrekisteri on osa kirjastojärjestelmää.

5. Rekisterin tietosisältö

Kirjastot voivat tallentaa asiakasrekisteriin seuraavia henkilötietoja:
Asiakkaan nimi, syntymäaika, sukupuoli, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, kotikunta sekä tiedot mahdollisesta takaajasta tai taattavista.

Lisäksi voidaan tallentaa seuraavia kirjastojärjestelmän käyttöön liittyviä tietoja:
Kirjastokortin tai kirjastokorttien viivakoodit, salasana kirjastojen internetpalvelujen käyttöön sekä lainausautomaatteja varten, asiakastyyppi, tieto siitä miten saapumisilmoitukset ja huomautuskirjeet lähetetään, asiakkuuskirjasto,
järjestelmän käyttökieli sekä tieto eräpäivämuistutuksesta.

Lainaustoimintaan liittyen asiakasrekisterissä on seuraavat tiedot:
Asiakkaalla lainassa olevat teokset, niiden lainauspäivät, eräpäivät, uusimiskertojen määrä, tieto asiakkaan varaamista teoksista sekä myöhästymis- ja varausmaksut. Asiakastietoihin voi merkitä myös muita kirjaston asiakkuuteen liittyviä huomautuksia.

6. Rekisterin tietolähteet

Henkilötietojen lähteenä on asiakkaan tai hänen huoltajansa antama ilmoitus. Kirjastot voivat myös päivittää yhteys- ja henkilötietoja Väestötietojärjestelmästä. Lainaustoimintaan liittyvät tiedot tulevat kirjastojärjestelmästä.

7. Tietojen luovutus

Jos palauttamattomasta tai vahingoittuneesta aineistosta laskuttaminen johtaa perintään, niin tiedot laskusta sekä asiakkaan henkilö- ja yhteystiedot voidaan välittää perintätoimistolle. Tieto asiakkaan salasanasta voidaan välittää kirjastojen asiakaskoneiden ajanvarausohjelmistoille tai lainausautomaattien ohjelmistoille asiakkuuden tarkistamista varten. Muihin tarkoituksiin tietoja ei luovuteta ilman asiakkaan lupaa.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Kirjastojärjestelmän käyttöpalvelun toimittaja huolehtii tietojen teknisestä suojauksesta. Järjestelmän käyttö on suojattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja henkilökuntaa sitoo vaitiolovelvollisuus. Asiakas voi omalla käyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan tarkastella lainojaan, varauksiaan ja maksujaan.

9. Rekisteröidyn tarkastusoikeus ja tiedon korjaaminen

Asiakkaalla on henkilöllisyytensä todistettuaan oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot. Tarkastuspyynnön voi esittää henkilökohtaisesti tai kirjallisesti kirjaston henkilökunnalle.

Kirjaston henkilökunta korjaa oma-aloitteisesti rekisterissä havaitut virheelliset tiedot. Rekisteröity voi myös vaatia tiedon korjaamista rekisterin vastuuhenkilöiltä. Mikäli korjausvaatimukseen ei suostuta, niin siitä annetaan kirjallinen todistus. Rekisteröity voi tämän jälkeen viedä asian tietosuojavaltuutetun käsittelyyn.

Kieli Kieli