Varaaminen verkkokirjastossa

Jotta voisit varata aineistoa verkkokirjastossa, sinun pitää olla kirjautuneena sisään joko kirjastokortin numerolla tai käyttäjätunnuksella.

Tee haku ja valitse hakutuloksesta haluamasi teoksen saatavuustiedot painamalla Saatavilla tai Tarkista saatavuus -painiketta. Paina sitten Varaa-painiketta.

Seuraavaksi pääset valitsemaan mistä kirjastosta haluat teoksen varata. Voit varata teoksen omasta kirjastostasi tai sitten tehdä seutuvarauksen, joka kohdistuu kaikkien Satakirjastojen kokoelmiin. Varaaminen on maksutonta.

Valitse haluamasi noutopiste ja tallenna varaus. Halutessasi voit myös muuttaa varauksen voimassaoloaikaa.

Saat kirjastolta ilmoituksen, kun varaamasi teos on noudettavissa kirjastosta. Noutoilmoitus lähetetään valintasi mukaan joko postitse, sähköpostitse tai tekstiviestinä. Ilmoitustavan voit valita Omat tiedot-sivulla. Noutoilmoituksesta näkyy varauksen noutopaikka ja varauksen viimeinen noutopäivä.

Varauksen voi peruuttaa verkkokirjastossa Varaukseni-kohdassa, jos varausta ei ole vielä käsitelty eikä teos ole vielä matkalla tai noudettavissa. Noutamatta jääneistä varauksista peritään 1 €/varaus.