Hyppää sisältöönKuva: Jan Virtanen

Ohjeet Ohjeet
Takaisin

Englanninkieliset e-lehdet (RBdigital)

Satakirjastot tarjoavat RBdigital-palvelun kautta englanninkielisiä elektronisia aikakauslehtiä lainattavaksi. Voit lukea lehdet kirjastossa mutta myös kotona omalla laitteella.

Palveluun sisältyviä lehtiä ovat mm. The Economist, Cosmopolitan, Elle, Men's Health ja monia muita. Täydellinen lista lainattavista lehdistä löytyy täältä.

Lehtiä ei tarvitse palauttaa, vaan ne säilyvät tilillä niin kauan kunnes niitä poistaa. Näin voi rakentaa itselleen oma lehtiarkiston.

Lehtikokoelmaa selataan aina RBdigital-palvelussa, jossa on saatavilla aina lehtien uusimmat numerot. Voit myös ladata lehdet mobiililaitteellesi, jolloin voit lukea niitä ilman verkkoyh­teyttä.

Aloita luomalla tunnukset RBdigital-palveluun osoitteessa: www.rbdigital.com/sata

Syötä kirjastokortin numero laatikkoon. Kun luot tunnukset kirjaston verkossa, kirjastokortin nume­roa ei kysytä.

Täytä lomake. Luotuasi tilin saat siitä sähköpostiviestin.

Nyt voit selata lehtikokoelmaa.

Lehtiä voi hakea lehden nimellä tai lehtien aiheen mukaan. Palvelussa olevat aikaisemmat numerot saat esiin klikkaamalla lehden kuvaa. Lehden saat luettavaksi klikkaamalla Checkout ja tämän jälkeen Start Reading.

Painettuasi Start Reading lehti avautuu uuteen välilehteen luettavaksi.

MyCollection -linkistä pääset katsomaan kaikki itsellesi siirtämäsi lehdet.

Ohjeet mobiililaitteisiin

Mobiililaitteissa lehtiä voidaan lukea samalla tavalla kuin pöytätietokoneessa. On kuitenkin myös saatavana erillinen applikaatio (saatavana iOS, Android ja Kindle Fire -käyttöjärjestelmille), joka helpottaa käyttöä. Sovelluksen käyttö edellyttää, että on aikaisemmin luonut tilin RBdigital-sivuston kautta.

Sovelluksen ensimmäisellä käynnistymisellä kysytään asuinmaata (Finland) sekä käyttäjätunnusta (sähköpostiosoite) ja salasanaa. Sen jälkeen sovellukseen latautuu Satakirjastojen lehtitarjonta.

Lehtiä luetaan samalla tavalla ensin painamalla Checkout-painiketta ja sen jälkeen Read-painiketta.

Vasemmalta ylhäältä löytyy optiot, jonka kautta voidaan vaihtaa näkymää näyttämään kaikki lehdet (Magazines) tai vain omat lainatut (Checked out). Your Profiles -asetuksessa voit myös lisätä toisen kirjastokimpan asiakastilin.

 

Pikaohje lehtien lataamiseen ja lukemiseen (PDF)


Kieli Kieli

Verkkokirjaston pikaohje

E-lehtiä englanniksi - pikaohje