Hyppää sisältöön
Kieli Kieli

 

 

 

 

 

 

 

Lisää: Musiikki verkossa

Musiikkivinkit Uutuuksia Satakuntalaist musiikkii Musiikki verkossa

Uusin levyvinkki Uusin levyvinkki

Ghost: Meliora (2015)

Ruotsalainen metalliyhtye Ghost tunnetaan synkistä sanoituksista sekä anonyymeistä jäsenistään. Yhtyeen keulakuva on pääkallokasvoinen Papa Emeritus, jonka ulkonäkö ja järjestysluku ovat vaihtuneet kolmesti. Tällä hetkellä hänet tunnetaan nimellä Papa Emeritus 0. Naamion takaa löytyy kuitenkin aina yhtyeen perustajajäsen, Tobias Forge, joka paljasti henkilöllisyytensä radiohaastattelussa aiemmin tänä syksynä. Bändin soittajat käyttävät nimeä Nameless Ghouls, ja ovat kasvottomia.

Ghostin musiikkityyliä on kuvailtu muun muassa heavy ja doom metalliksi sekä hard rockiksi. Bändin musiikki ei kuitenkaan ole raskaimmasta päästä; yhtyeen kappaleet ovat hyvinkin melodisia ja bändi on itsekin kertonut, ettei tunnusta itseään metalliyhtyeeksi. Ghostin musiikissa on huomattavasti vanhemman, klassisen rockin piirteitä. He ovat maininneet inspiraatiokseen esimerkiksi David Bowien, Alice Cooperin sekä Pink Floydin.

Meliora on yhtyeen kolmas, ja viimeisin kokopitkä studioalbumi, ja sen laulajana toimi Papa Emeritus III. Yhtye on tunnettu saatanallisista teemoistaan, eikä Meliora ole poikkeus. Bändi onkin nimennyt albumin pääteemaksi jumalattomuuden. Levyn ensimmäinen single, Cirice, voitti vuoden 2016 parhaan metalliesityksen Grammy-palkinnon. Albumin muut singlet ovat From the Pinnacle to the Pit sekä Majesty. Myöhemmin, keväällä 2017, bändi julkaisi myös musiikkivideon levyn He Is -kappaleesta.  Teksti: Roosa L.

Saatavuus


Klikkaa tästä lukeaksesi aiemmat levyvinkit.

♫ Etsitkö jotain? ♫ Etsitkö jotain?

lisää aihelistoja täällä