Hyppää sisältöön
Kieli Kieli

 

      

     

      

Lisää: Musiikki verkossa

Musiikkivinkit Uutuuksia Satakuntalaist musiikkii Musiikki verkossa

Uusin levyvinkki Uusin levyvinkki

Red Hot Chili Peppers: Greatest Hits

Red Hot Chili Peppers on vuonna 1983 perustettu yhdysvaltalainen rockyhtye, jonka muodostaa neljä jäsentä: Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith sekä Josh Klinghoffer. Heidän kotikaupunkinsa on Los Angeles, ”The city of Angels”, joka myös noteerataan usein bändin sanoituksissa. Red Hot Chili Peppers ei ole tyyliltään perinteinen rockyhtye, vaan se on sekoittanut soundiinsa funkkia ja punkkia. Bändi on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä rockyhtyeistä. Todisteena tästä käyvät esimerkiksi yhtyeen kuusi voitettua Grammy-palkintoa.

Greatest Hits kokoelma-albumi tuo yhteen bändin parhaita kappaleita vuosien varrelta. Albumi julkaistiin jo vuonna 2003, joten bändin uusimmat hitit uupuvat albumilta, mutta se ei vähennä yhtään sen iskevyyttä ja kuunneltavuutta. Laulut vaihtelevat nopeatempoisista hidastempoisiin, joten albumi ei missään nimessä ole pelkkää suoraa tykitystä. Levyllä on yhteensä 15 kappaletta, joista menestyneimpiä ovat Under the bridge, Californication, sekä By the way. Albumi sopii moniin eri tilanteisiin ja mielialoihin sen laajan soundin ansiosta. Kouluarvosanaksi levylle antaisin numeron 9, eli kovasti suosittelen kuuntelemaan. Vaikka ei rockista tykkäisikään, Red Hot Chili Peppers eroaa todella paljon muusta massasta, joten rohkeasti vaan levyä mankkaan soimaan!

Kovimmille faneille ja kiinnostuneille, bändi tekee keikan Suomessa tänä kesänä 29. heinäkuuta Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Kyseinen keikka sisältää luultavasti enemmän materiaalia uudelta albumilta, mutta varmasti myös vanhemmiltakin. Päätä huimaava menoa on varmasti tiedossa!       Teksti:  Arttu L.    

Saatavuus               


Klikkaa tästä lukeaksesi aiemmat levyvinkit.

♫ Etsitkö jotain? ♫ Etsitkö jotain?

lisää aihelistoja täällä