Hyppää sisältöön


 
Lukulamppu
  

OULUN KAUPUNGINKIRJASTON

Kieli Kieli
Lukuvinkkejä Lukuvinkkejä
Lähteenmäki, Laura: Ikkunat yöhön (2014)
 
"Lujankarhea Asta-täti asuu ja vartioi Niityn metsätilaa. Häneen on jättänyt jälkensä äidittömyys ja hänen nykyisyyttään häiritsevät piipahtelevat sukulaistytöt lapsineen sekä oman pojan tuore heila. Menneisyydessä Elsin sielu on synnytyksenjälkeisen turtuneisuuden musta. Tulevaisuudessa Jukka haluaisi hankkia tyttärelleen suurempia elämyksiä, tai todellisuudessa itselleen heijastuksia tyttären ilosta. Kirjallisuuspiiriä vetävä Teresa elää suhteessa odottaen jo seuraavaa, parempaa, tilalle. Sisarukset Riikka ja Hanna ymmärtävät toisiaan ehkä koko ajan vähemmän. Onnenhetket ovat jonnekin kadonneet, mutta niiden muisto tekee haikeudesta kaksinkertaisen."
 
Lue lisää Aarrekirjastosta
 
Kirjan saatavuus
 

Stuart, Keith: Poikani Sam (2017)
 
"Jossain lituskalla patjalla maattujen hitaiden öiden, haamuna siintävien koulunporttien, sulkeutuvien ovien ja liian monen tuopillisen keskellä Alex tapaa poikansa. He rakentavat yhdessä uuden maailman. Eivät sanoilla, joita Samilla on vain muutama. Eivät leikkipuistoissa, joiden riehakkaita lapsia ja koiria Sam pelkää. Eivät kosketuksissa, joita Sam kavahtaa. Linna ja sen ympäristö rakennetaan pala palalta pelissä nimeltä Minecraft. Pelin tiimellyksessä Sam vapautuu, ottaa osaa, haluaa jakaa asioita. Alex saa avaimet lapsensa sieluun. Hän löytää ikävän, jota ei ole tiedostanut – ja rakkaus muuttaa muotoaan vavahduttavaksi. Äkkiä vain Samilla on merkitystä."
 
Lue lisää Aarrekirjastosta
 
Kirjan saatavuus
 

Lehtinen, Tuija: Väärä vainaja (2016)

Väärä vainaja on konkarikirjailija Tuija Lehtisen ensimmäinen dekkari. Se aloittaa sarjan, jonka päähenkilönä on eläkkeelle jäänyt poliisi Erja Repo. Entisen koulukaverin tytär Jenni ottaa yllättäen yhteyttä Erjaan, koska hänen kummitätinsä kuolemassa on jotain hämärää. Rahat ovat hävinneet eikä ruumiskaan ole aivan sellainen kuin pitäisi. Yksin viihtyvää, harrikkamatkoista haaveilevaa Repoa ei toimeksianto järin kiinnosta, mutta hän lupaa tutkia asiaa.  Riuskaan toimintaan tottuneena hän haluaisi selvittää tapauksen paljolti omin päin, mutta joutuu toisinaan turvautumaan vanhojen työtovereiden apuun, sillä uhkarohkeus vie nuuskijan tosi kiipeliin.

 

Kirjan saatavuus


Blogit Blogit