Hyppää sisältöön


 
Lukulamppu
  

OULUN KAUPUNGINKIRJASTON

Kieli Kieli
Satakuntalaisia lukupiirejä Satakuntalaisia lukupiirejä

Satakirjastoissa kokoontuu säännöllisesti useita kaikille avoimia lukupiirejä. Kysy lisätietoja kokoontumisista omasta kirjastostasi.
 

Euran kirjaston lukupiiri, kokoontuu kerran kuukaudessa perjantaisin klo 10 kirjaston kokoustilassa. Vetäjänä toimii ktj Sarianna Koivisto.

Eurajoen lukupiiri kokoontuu joka kuukauden viimeisenä maanantaina.

Harjavallan kirjaston aamupäivän lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 9.30 alkaen kirjastossa.  Lukupiirille varattuja kirjoja voi kysellä kirjastosta. Lukupiiriä vetää kirjastonhoitaja Helena Viljanen.

Syksyn 2018 lukupiirin kokoontumiset ja käsiteltävät kirjat

13.11. Stockett: Piiat (Huom! tiistai)

12.12. Lundberg: Punainen osoitekirja

Huittisten pääkirjastossa kokoontuu lukupiiri noin kerran kuussa torstaisin klo 17. Yhteistyössä Huittisten seudun kansalaisopiston kanssa. Esilukijana Minna Karru. Lisätietoja: huittinen.fi

Luvian kunnankirjastossa kokoontuu Marttojen vetämä lukupiiri kerran kuukaudessa. Yhteyshenkilö on Terttu Aho, p. 040-519 3052.

Nakkilan kirjallisuuspiiri : keskustelua, lukemista tai kuuntelua… Tule mukaan!
Kokoonnumme Nakkilan kirjastoon 13.11. klo 19-20 Pohjoismaisen kirjastoviikon aikana lukukirjan äärelle juttelemaan, tai vaikka vain kuuntelemaan toisten lukukokemusta. Kirjana on Köngäs: Sandra. Kirjoja on saatavilla Nakkilan kirjastosta - kysy henkilökunnalta. Ja tästä seuraavan kerran piiri kokoontuu tammikuussa 2019
Kysy tarvittaessa lisää: 044 747 5920 tai nakkila.kirjasto@pori.fi

Pihlavan kirjaston lukupiiri kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuussa. Maanantaina 10.10. klo 19 aiheena on ”Trumpista ja kokonaisuuden näkemisen taidosta” ja kirjailijavieraana on Juha-Pekka Jakonen. Hänen uusin suomennoksensa julkaistaan syyskuun lopussa, ja keskustelevassa illassa kysymys kuuluu: miten voimme ymmärtää näkökulmien ja maailmankuvien kokonaisuutta Trumpin valinnan jälkeisessä ajassa?

Pomarkun kirjaston lukupiiri kokoontuu aina kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 17 kunnanviraston ”olohuoneessa”. Ajankohtaisen lukupiirikirjan voi varata Pomarkun kirjastoon. Tervetuloa keskustelemaan tai kuuntelemaan, minkälaisia ajatuksia kirja on herättänyt. Seuraava kokoontuminen on ke 3.10.2018 klo 17 kunnanviraston aulassa. Vetäjänä toimii Pirjo Schulze. Illan aiheena on Karl Knausgårdin kirja Taisteluni, osa I.

Keskiviikkona 7.11.2018 klo 17 aiheena on Maja Lunden Mehiläisen historia. Tervetuloa mukavaan seuraan hakemaan lukuvinkkejä!


Porin pääkirjaston Novellikoukku-piirissä virkataan, neulotaan ja kuunnellaan tarinoita. Seuravat kokoontuminen on  maanantaina 3.9. klo 18-19.30 Seminaarihuone 2:ssa.

Porin pääkirjaston lukupiirin  seuraava kokoontuminen 10.9. klo 18 Seminaarihuone 2:ssa. Piirissä keskustellaan  Hanya Yanagiharan romaanista Pieni elämä.

Noormarkun kirjaston lukupiiri kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 12.11. klo 16.00. Tämänkertaisena lukukirjana on Yaa Gyasi: Matkalla kotiin. Noormarkun lukupiiri kokoontuu kerran kuussa, ja vetäjänä toimii kirjastonjohtaja Anna Riihiluoma.

Porin Mangalukupiiri kokoontuu aina kuun ensimmäisenä torstaina. Seurava kokoontuminen on poikkeuksellisesti torstaina 13.12. klo 17-19 Porin pääkirjaston 2. kerroksen seminaarihuoneessa.  Silloin kokoonnutaan jälleen pikkujoulutunnelmissa ja tarjolla on glögiä ja joulutorttuja. Ja koska joulu on Japanissa romantiikan aikaa, niin lukulistalla ovat Dream Kiss (FI), Wotakoi (ENG) Itazura na Kiss (ENG) ja Clearup After Rain (ENG) (yksi osa kutakin riittää). 

Porin Mangalukupiiri on Suomen ensimmäinen verkkolukupiiri. Google Hangouts -videopuhelun kautta voit osallistua vaikka kotisohvalta käsin. Vetäjänä Lopen kirjastotoimenjohtaja Siina Vieri. Lisätietoja Anita Viinamäki (anita.viinamaki(at)pori.fi).

Rauman kirjallisuuspiiri on kansalaisopiston ja kirjaston yhteisesti järjestämä. Kokoontuu syys-marraskuussa ja tammi-maaliskuussa kunkin kuukauden viimeisenä maanantaina klo 17.30-19.00. Vetäjänä on Anneli Näätänen (puh. 0442389762)

 

 

Blogit Blogit