Hyppää sisältöön
Kieli Kieli
Kaukopalvelu Kaukopalvelu

 

Kaukolainaksi voidaan tilata julkaisuja, joita ei ole oman paikkakunnan kirjastoissa. Kaikkea ei kuitenkaan saa lainaksi. Esimerkiksi käsikirjastoaineistoa ei yleensä lainata, kurssikirjoja lainataan useimmiten vain omille opiskelijoille ja uusimmista lehdistä saa tavallisesti ainoastaan artikkelikopioita.

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä toimintaa. Kaukolainoja ei lähetetä suoraan asiakkaalle vaan kirjastoon, joka on tehnyt tilauksen asiakkaan pyynnöstä. Asiakkaalta edellytetään voimassa olevaa kirjastokorttia.Satakunnan alueen yleisistä kirjastoista ei tehdä kaukopalvelutilausta, vaan niiden kesken aineistoa varataan seutuvarauksella.

Kaukopalvelupyynnön tehdessään asiakas sitoutuu maksamaan kaukopalvelumaksun ynnä mahdollisen myöhästymismaksun sekä noudattamaan lähettäjäkirjaston asettamia käyttöehtoja. Esimerkiksi opinnäytteitä ei aina anneta kotilainaksi ja ne voivat tulla mikrokorttimuotoisina. Laina-aika kaukolainalle voi myös olla tavanomaista lyhyempi.Kaukopalvelusta perittävät maksut vaihtelevat eri Satakirjastoissa.

Kaukopalvelupyynnön voi jättää mihin tahansa Satakirjastojen toimipisteeseen. Tilauksen voi tehdä myös  lähettämällä pyynnön sähköpostitse omaan kirjastoosi. Myös puhelimella tilauksia otetaan vastaan, mutta kirjallinen pyyntö on selvyytensä vuoksi suositeltavampi.

Kaukolainan saapumisesta ilmoitetaan tilaajalle soittamalla, sähköpostitse tai kirjeellä.

Laina-ajan jatkamista on tarvittaessa tiedusteltava omasta kirjastosta ennen eräpäivää.

 

Hakuohjeet

Usein kysytyt kysymykset

Lähetä palautetta