Hyppää sisältöön
Kieli Kieli
Kaukopalvelu Kaukopalvelu

 

Kaukolainaksi voidaan tilata julkaisuja, joita ei ole oman paikkakunnan kirjastoissa. Kaikkea ei kuitenkaan saa lainaksi. Esimerkiksi käsikirjastoaineistoa ei yleensä lainata, kurssikirjoja lainataan useimmiten vain omille opiskelijoille ja uusimmista lehdistä saa tavallisesti ainoastaan artikkelikopioita.

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä toimintaa. Kaukolainoja ei lähetetä suoraan asiakkaalle vaan kirjastoon, joka on tehnyt tilauksen asiakkaan pyynnöstä. Asiakkaalta edellytetään voimassa olevaa kirjastokorttia. Satakunnan alueen yleisistä kirjastoista ei tehdä kaukopalvelutilausta, vaan niiden kesken aineistoa varataan seutuvarauksella.

Kaukopalvelupyynnön tehdessään asiakas sitoutuu maksamaan kaukopalvelumaksun ynnä mahdollisen myöhästymismaksun sekä noudattamaan lähettäjäkirjaston asettamia käyttöehtoja. Esimerkiksi opinnäytteitä ei aina anneta kotilainaksi ja ne voivat tulla mikrokorttimuotoisina. Laina-aika kaukolainalle voi myös olla tavanomaista lyhyempi.

Kaukopalvelupyynnön voi jättää mihin tahansa Satakirjastojen toimipisteeseen. Tilauksen voi tehdä myös  lähettämällä pyynnön sähköpostitse omaan kirjastoosi. Myös puhelimella tilauksia otetaan vastaan, mutta kirjallinen pyyntö on selvyytensä vuoksi suositeltavampi.

Kaukolainan saapumisesta ilmoitetaan tilaajalle soittamalla, sähköpostitse tai kirjeellä.

Laina-ajan jatkamista on tarvittaessa tiedusteltava omasta kirjastosta ennen eräpäivää.

Kaukopalvelumaksut henkilöasiakkaille

  • Kaukolaina Suomesta 8 €/kpl; jäljennöksistä veloitetaan lisäksi lähettäjäkirjaston määräämä maksu
  • Kaukolaina Pohjoismaista 15 €/kpl
  • Kaukolaina muualta ulkomailta 30 €/kpl

Kaukopalvelumaksut kirjastoille

Kaukopalvelu lähettää lainoja ja kopioita myös muille kirjastoille. Kaukopalvelupyynnön voi tehdä hyllyvarauksena, sähköpostilla tai puhelimella.

Kaukolaina maksaa 15 €/kpl; jäljennökset tai tulosteet 15 € / ensimmäiset 20 sivua ja seuraavat sivut 1 € / sivu. Käsikirjastoaineistoa, pääsääntöisesti kotiseutukokoelman aineistoa ja vanhaa huonokuntoista ainestoa ei kaukolainata.

 

Hakuohjeet

Usein kysytyt kysymykset

Lähetä palautetta