Hyppää sisältöön

Kieli Kieli
Mitä kaikkea kirjastoissa tehdään? Mitä kaikkea kirjastoissa tehdään?

Tiesitkö, että kirjastoon tullaan töihin jo ennen kuin kirjasto aukeaa asiakkaille?
Aamuvuorossa palautetut kirjat ja muu aineisto viedään omille paikoilleen, kirjastossa vierailee koululais- ja päiväkotiryhmiä jo ennen kirjaston avaamista. Aamun lehdet käsitellään valmiiksi niin, että asiakkaat pääsevät niitä heti lukemaan, kun kirjasto aukeaa.

Kirjastotyöhön pääsee tutustumaan myös tet-harjoittelun kautta. Isommissa kirjastoissa tet-harjoittelija pääsee tutustumaan koko kirjaston toimintaan eli vierailee useilla osastoilla. Ota yhteyttä haluamaasi kirjastoon ja kysy mahdollisuutta tet-harjoitteluun. Tässä linkki Satakirjastoihin.Kirjahyllyjen siirtoa Porin pääkirjaston lastenosastolla. Isoja hyllyjä on turvallisinta siirtää kirjaston ollessa kiinni.

Tiesitkö? Tiesitkö?

Kaikki kirjastoon tuleva aineisto luetteloidaan kirjaston tietokantaan, tarroitetaan, leimataan ja muovitetaan ennen kuin sen voi lainata.

Pienissä kirjastoissa yksi työntekijä saattaa tehdä tuon kaiken kirjan tilaamisesta aina muovittamiseen saakka. Isoissa kirjastoissa, kuten Porissa ja Raumalla, on erikseen työntekijät, jotka luetteloivat ja muovittavat aineiston.