Перейти к содержимому
Tapahtumakalenteri
Язык Язык
suomi svenska English русский

Verkkomaksaminen käyttöön Satakirjastoissa

Satakirjastojen huomautus- ja myöhästymismaksuja voi nyt maksaa myös verkossa. Alle euron maksuja ja laskutettua aineistoa ei kuitenkaan voi verkkokirjastossa maksaa. Katso tarkemmat ohjeet verkkomaksamisesta.

Lainahistorian tallennus

Satakirjastojen verkkokirjastossa voi nyt alkaa tallentaa omaa lainahistoriaansa. Tallentamisen voi kytkeä päälle kirjautumisen jälkeen Omat tiedot -kohdasta (katso tarkempi ohje). Tämä jälkeen lainatut teokset tallentuvat lainahistoriaan. Jos tallennuksen kytkee pois päältä, niin koko lainahistoria poistuu.
 

RBDigital (eli Zinio) poistunut Satakirjastojen palveluista

Englanninkielisten aikakauslehtien palvelu RBDigital (aiemmin Zinio) on päättynyt Satakirjastoissa vuodenvaihteessa. Palvelun lopettamisen syynä oli sen vähäinen käyttö verrattuna hintaan.

Koko kansa lukee 5.-25.2.2018

Kokeile e-kirjaa!

Helmikuussa on oikea aika kokeilla e-lukemista ja tehdä se yhdessä vaikka koko ystäväpiirin kanssa. Kirjastot ja kustantajat avaavat yhtaikaisesti luettavaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Koko kansa lukee -kampanjan kirjat ovat:

Lars Pettersson: Kaamosmurhat
Paula Noronen: Tagli ja Telle : Tehtävä kauppakeskuksessa
Timo Parvela ja Bjørn Sortland: Kepler 62 : Kutsu
Kjell Westö: Hägring 38
Nora Strömman: Det är du, inte jag
Malin Klingenberg ja Joanna Vikström-Eklöv: Den fantastike Alfredo.

Kirjoja voi lukea helposti Ellibs-käyttöliittymässä tai uudella Ellibs-sovelluksella (ladattavissa oman puhelimen sovelluskaupasta) samaan tapaan kuin avaisi nettisivun tai ne voi ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Kampanjakirjat löytyvät 5. helmikuuta osoitteesta ekirjasto.kirjastot.fi, joka on yleisten kirjastojen yhteinen e-kirjasto. E-kirjastosta löytyy myös muuta luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa.

Kampanjakirjat ja Satakirjastojen oma e-kirjakokoelma löytyvät myös osoitteesta https://www.ellibslibrary.com/collection.

 

Osallistu Lukuhaasteeseen!

Osallistu vuoden 2018 Lukuhaasteeseen! Lue jokaisesta haastekohdasta yksi kirja ja merkitse lukemasi kirjat lomakkeeseen, jonka voit noutaa kirjastosta tai tulostaa itse. Palauta lomake kirjastoon, niin olet mukana palkintojen arvonnassa! Lisää tietoja haasteesta löydät täältä.

Voit myös osallistua lukuhaaste-kirjavinkkaukseen, joka järjestetään kirjastossa vuoden aikana neljä kertaa.

Haastetta voi seurata ja jakaa somessa #porinlukuhaaste tai keskustella Facebook-ryhmässä Porin lukuhaaste.

Porin Kirjasto on toteuttanut Lukuhaasteen yhdessä PSYL:n yläkoulun kanssa.

Satakunnan historiaa digitoituna

 

Satakunnan kirjastot ovat digitoineet edustavan kokoelman satakuntalaisten paikkakuntien paikallishistorioita. Teokset löytyvät näköispainoksina yleisten kirjastojen digikokoelmasta. Paikallishistorioiden lisäksi sivuilta löytyy kotiseutuaineistoa Nakkilasta ja Mantan pakinoita Porin murteella.

Varatuimmat
Viimeksi pisteytetyt teokset
Kirjautumisohje Kirjautumisohje

Kirjautuminen toimii kirjastokortin numerolla. Henkilötunnuksella ei voi kirjautua. Salasana on vähintään nelinumeroinen PIN-koodi. Jos et pääse kirjautumaan, niin ota yhteys kirjastoosi.

 

К мобильную версию К мобильную версию

Hakuohjeet

Usein kysytyt kysymykset

Lähetä palautetta